Thursday, January 15, 2009

ابر سیاره «پرشین‌بلاگرز» کورش اسلام زاده وبلاگ‌های فارسی زبون با طول و عرض و حجم عظیم و باورنکردنی و چه و چه الفبایی، ولی "تولید شده" در وبلاگ‌شهر


کورش اسلام زاده
http://weblogcrawler.blogspot.com/


پس از چهار ماه کار مداوم، نسخه جدید پرشین‌بلاگرز ارائه شد و همراه با آن "لیست وبلاگ‌های ایرانیان جهان" به پایان راه خود رسید.

پرشین‌بلاگرز جدید در تمام ابعاد با آنچه در قدیم بود متفاوت است. اکنون پرشین‌بلاگرز نه‌تنها بزرگترین منبع طبقه‌بندی شده از لینک وبلاگ‌های حوزه زبان فارسی است بلکه حجمی باورنکردنی از آخرین مطالب تولید شده در وبلاگ‌شهر را بصورت طبقه‌بندی‌شده عرضه می‌کند.



اولین خبرخوان عرضه‌شده از مجموعه ای که در پی خواهد آمد، خبرخوان طنزنویسان ایران است. وبلاگ‌شهر اکنون به آخرین مطالب عرضه‌شده توسط آنان دسترسی دارد. یک لیست الفبائی از 64 وبلاگ این دسته از وبلاگ‌نویسان نیز در دسترس است. پایپ بلاگرول نیز شما را از آخرین وبلاگ‌های به‌روز‌شده مطلع می‌کند.فید/خوراک فراهم شده، که از فونت تاهوما بصورت استاندارد استفاده می‌کند، شما را بی‌نیاز از سر‌زدن مداوم به پرشین‌بلاگرز می‌نماید

خبرخوان دوم؛ «خبرخوان ایرانیان کانادا» ارائه شد. یک گزارش کوتاه درباره این خبرخوان، وبلاگ‌نویسی در کانادا و وبلاگ‌نویسان برجسته ایرانی در کانادا را در وبلاگ پرشین‌بلاگرز ببینید. از این پس به‌طور مرتب خبرخوان جدید خواهیم داشت و اعلام همه آن‌ها در همان وبلاگ صورت خواهد گرفت.
...............................

تغییر و تحولات پرشین‌بلاگرز برخلاف‌انتظار، کاری بسیار سنگین از کار‌درآمد و واقعن اگر کمک دوستان نبود شاید رهایش کرده بودم. همه زحمت کشیدند بخصوص عباس آقای خسروبیگی که با پشتکار و نظم آهنینش روال خوبی به‌کار داده است. در جریان کارهای پرشین‌بلاگرز زمان‌هائی بود که آرزو می‌کردم وقت کافی داشته باشم تا درباره یک مطلب که دیده‌ام نظری دهم، مطلبی بنویسم، اما حسرت‌به‌دل می‌ماندم و میسر نمی‌شد. البته در رابطه با مستندات پرشین‌بلاگرز ، با آن حجم سنگین کار، زیاد نوشتم. ولی نوشتن مستندات کجا و نوشتن در وبلاگ شخصی کجا. به غیر از عقده نوشتن، تغییر دیگری هم حاصل کار روی پروژه پرشین‌بلاگرز بود. تا قبل از کار جمعی در پرشین‌بلاگرز، اعتقادی به فارسی‌نویسی صحیح نداشتم. در فکر بودم، و هنوز هم هستم، که مطلب سنگین و فکر‌شده ای را بر ‌علیه این‌گونه تعصب بنویسم. در ابتدای کار، به‌خصوص، از قرار دادن نیم فاصله متنفر بودم. از نوشتن حتمن به جای حتماً و غیره. برای من مرسی، سپاس و تشکر یکی بود و البته هنوز ته وجودم یکی است. اما وقتی یک استاد جنتلمن بالای سرت باشد، استاد افراسیابی، چاره ای نیست که سر خم کنی و همین سرخم‌کردن‌ها بود که به گمانم نوع نوشتنم را تغییر داد. ناخودآگاه نیم فاصله ها را تا آنجا که می‌فهمم (البته فکر می‌کنم می‌فهمم در حالی‌که حتمن نمی‌فهمم!) می‌گذارم و گاهی به‌‌صورتی افراطی از آن‌سمت پشت‌بام می‌افتم.

امیدوارم که بتوانم کمی درباره مطالب دیگری که درنظر دارم بنویسم. مطلبی را تحت عنوان «یاهو‌پایپ به‌زبان ساده» منتشر کردم که واکنش‌های جالبی به‌همراه داشت. چند ایمیل در این رابطه دریافت‌‌کردم که در این‌رابطه سئوال داشتند و حتی یکی از دوستان پروژه‌ای را با آن شروع کرده بود و کمک می‌خواست. یاهو‌پایپ ارزش این را دارد که بر روی آن وقت گذاشته‌شود. برنامه من برای یاهو‌پایپ نوشتن 7 پست بوده است که اولین آن معرفی یاهو‌پایپ بود که در آمد. نوشته بعدی آماده است که بعد از بازبینی نهائی فردا منتشر می‌شود. درباره پایپ‌بلاگرول (شبیه بلاگرولینگ و با امکانات و مزایای بسیار) است که به‌غیر از طرزاستفاده، سورس برنامه نیز جهت سفارشی شدن در دسترس قرار می‌گیرد.